POLISH        ENGLISH

KONFERENCJA

THE 1ST TROUW NUTRITION SWINE
MASTERS CONFERENCE SOWS
AND PIGLETS

21-22 listopada 2024 GNIEW

AGENDA

21.11.2024

10:00-12:00 Przerwa kawowa
Ogród Zimowy przy Restauracji – pkt 3 na mapie
12:00-13:00 Lunch
Restauracja Kolumnowa – pkt 3 na mapie
13:00-13:15 Otwarcie Konferencji
Dziedziniec – pkt 2 na mapie
13:15-14:15 Przyszłość to wolnostanowiskowy system dla loch karmiących
Vivi Aarestrup Moustsen, PhD, SEGES, Dania
14:15-14:45 Wprowadzenia loszek do stada jako postęp genetyczny związany z normami żywieniowymi
Oleksandr Vasyuta, Nutrimin grupa Nutreco, Dania
14:45-14:55 Pytania i odpowiedzi
14:55-15:10 Przerwa kawowa
Sala Refektarz – pkt 4 na mapie
15:10-15:45 Efekty działania mikotoksyn u świń, jak zarządzać tym ryzykiem
Wojciech Bukała, veterinarian, pig disease specialist, MSD, Poland
15:45-15:55 Pytania i odpowiedzi
15:55-16:40 Efekty działania mikotoksyn u świń, jak zarządzać tym ryzykiem
Evelien van Donselaar, Trouw Nutrition ECA, Holandia
16:40-16:50 Pytania i odpowiedzi
16:50-17:05 Przerwa kawowa
Sala Refektarz – pkt 4 na mapie
17:05-17:50 Żywienie prosiąt w oparciu o naukę – Kinetio Model
Maciej Woźniak, Trouw Nutrition Polska
17:50-18:00 Pytania i odpowiedzi
18:00-18:05 Podsumowanie
Marcin Soroczyński, Trouw Nutrition Polska
20:00-01:00 Uroczysta kolacja
Dziedziniec – pkt 2 na mapie

22.11.2024

08:00-10:00 Śniadanie
Restauracja Kolumnowa – pkt 3 na mapie
10:00-10:05 Wykwaterowanie
10:05-10:10 Konferencja
Dziedziniec – pkt 2 na mapie
10:10-10:50 Cyfrowe rozwiązania i analiza danych produkcyjnych dla stad loch
Rafał Zięba, AgroVision, Polska
10:50-11:00 Pytania i odpowiedzi
11:00-11:45 NutriOpt On-Site Adviser – pakiet zintegrowanych rozwiązań cyfrowych i usług mających na celu optymalizację wyników produkcyjnych na fermie
Robert Staniak, Trouw Nutrition Polska
11:45-12:00 Pytania i odpowiedzi
12:00-13:00 Lunch
Restauracja Kolumnowa – pkt 3 na mapie